0431-198 01 klotet@klotet.org

Lördagen den 13 maj är det återigen dags för World Fair Trade Day, den internationella dagen för rättvis handel. Den globala organisation World Fair Trade Organization (WFTO) startade dagen som uppmärksammas världen över av producenter, importörer, butiker, designers, organisationer och konsumenter. Fair Trade Återförsäljarna, svensk WFTO-medlem, drar igång kampanjen Handla för alla den 13 maj.

Handla för alla är en kampanj för att uppmärksamma vikten av att handla för allas rätt till jämställdhet, facklig organisering och skäliga löner. Fair Trade Återförsäljarna har som mål att skapa en rättvis handel där fattigdomen bekämpas och mänskliga rättigheter respekteras.

Fair Trade Återförsäljarna är den rikstäckande organisationer för Fair Trade Shop, Världsbutiker, caféer, församlingar, skolor och museum som aktivt engagerar sig inom WFTO för att sälja Fair Trade-produkter. När du handlar hos någon av medlemmarna blir därmed hela handelskedjan rättvis, från producent till konsument. Vi handlar för alla.

(text: Fair Trade Återförsäljarna)