Ett steg mot att förändra världen

Våra leverantörer

Klicka på respektive logotyp för att nå respektive företags hemsida.

Afroart bildades som en stiftelse av olika kvinno- och kyrko- organisationer. Syftet var att stödja, utveckla och sprida kunskap om hantverk i Tredje världen. I början inriktade man sig på den afrikanska kontinenten, sedan tillkom länder i Latinamerika och Asien.


Sedan 1973 är GLOBO aktiv i samarbetet med utvecklingsländerna. Under denna tid har vi infört många nya produkter i ”tredje världens handel”, som gör det möjligt för producenterna i ur- sprungsländerna att ha en stabil försäljning. För våra kunder innebär det rättvisa priser för kvalitetsarbetet.


V-Sell Ekologiska Produkters resa började utanför Kapstaden i Sydafrika. Året var 2004 och grundaren lämnade Sverige med en vision om att hitta spännande, ekologiska produkter att ta med sig tillbaka. Efter att ha fått upp ögonen för Khoisan Teas förstklassiga Rooibos-teer bestämde hon sig för att börja importera och sälja dem på den svenska marknaden.


Hammershus Fairtrade, startade 2001 med säte på Bornholm, är en icke-kommersiell Fair Trade verksamhet som arbetar för en  hållbar utveckling och fattigdomsreduktion i Afrika.


Divine Chocolate grundades 1998 i Ghana av ett kooperativ av kakaobönder. Idag ägs Divine av just detta kopperativ tillsammans med det tyska familjeföretaget Weinrich Schokolate. Ända sedan starten har detta partnerskap mellan Weinrich och Divine byggt på ett starkt engagemang kring rättvis handel och omsorg för både miljö och människor.

Divine Chocolate vision är att vara den ledande och drivande kraften för FairTrade-chokladens och rättvisehandelns utveckling i Skandinavien. Tillsammans med kakaobönderna i Ghana vill Divine Chocolate skapa förutsättningar för lönsam och rättvis handel samt ett hållbart jordbruk.


FAIR TRADE GRUPPEN drivs av U-landsföreningen SVALORNA i danska Aarhus. Fair Trade Gruppen har mer än 40 års erfarenhet av Fair Trade och är förmodligen Danmarks äldsta Fair Trade-importör. De var också de förste som använde beteckningen ”Fair Trade” i Danmark.

Fair Trade gruppen har specialiserat sig på varor från fattiga producenter i Bangladesh men importerar också Fair Trade-varor från bl.a. Vietnam, Nepal, Sri Lanka, Kenya, Tanzania, Sydafrika, Chile, Peru, Guatemala og El Salvador.


HUSET VED HAVET består av ett team med danska och zimbabweanska medarbetare som sedan 2005 har handlat med fina kvalitetsprodukter av konsthantverkare och konstnärer från södra Afrika. Vi säljer till butiker i bl.a. Danmark, Sverige, Tyskland och Holland.


La Maison Afrique FAIR TRADE samarbete med hantverkarna på Madagaskar.

Madagaskar är ett av världens allra fattigaste länder. 81,8 % av befolkningen lever i extrem fattigdom (under 1,9 USD /dag) enligt Världsbankens senaste uppgifter. Undernäring är utbredd, landet drabbas årligen av cykloner som ödelägger stora områden. Landet har samtidigt en rik kultur och en, relativt fattigdomen, mycket välutbildad befolkning.


Sackeus Himmelskt Gott

Sackeus egna varumärke har varit en pionjär på den svenska marknaden av ekologiska- och Fairtrade-certifierade produkter. Sackeus erbjuder kaffe, te, kakao, choklad och honung.

Sackeus grundades 1976 av Diakonia (dåvarande Frikyrkan Hjälper) och blev ett aktiebolag 1986 genom samarbete med Svenska Kyrkans Mission och Lutherhjälpen. Redan från starten var idén att genom handel med små producenter sträva efter att förbättra levnadsvillkoren för människor i tredje världen.

Idag är Sackeus en väl etablerad livsmedelsgrossist och säljer fair trade-produkter under en rad olika varumärken till restauranger, caféer, dagligvaruhandel, specialbutiker