0431-198 01 klotet@klotet.org

Det är verkligen glädjande besked vi kan läsa av senaste rapporten Fairtrade Sverige skriver om.

Försäljningen av Fairtrade-märkt ökar för varje år. 2015 uppgick försäljningen av Fairtrade-märkta varor på den svenska marknaden till över 3,2 miljarder kronor vilket innebär att svensken i genomsnitt nu handlar Fairtrade-märkta produkter för 331 kr per år. Den ihållande försäljningsökningen under 2015 visar att företag, organisationer och andra aktörer fortsätter att trappa upp sitt hållbarhetsarbete och att Fairtrade är en stor del av detta. Fairtrade har nu 86 procent kännedom – en ökning med 5 procentenheter från förra årets mätning.

Idag väljer många konsumenter Fairtrade-märkt när de handlar och de potentiella konsumenterna ser ut att bara öka. Kännedomen ökar, inköpen ökar och viljan att betala mer för att varan är Fairtrade-märkt ökar. Nästan nio av tio svenskar känner idag till Fairtrade, 86 procent av dessa köper minst en Fairtrade-märkt produkt per månad och nästan hälften säger att de kommer att öka sin konsumtion av Fairtrade-märkta produkter under det kommande året. Det visar en färsk undersökning från TNS Sifo. Läs mer på Fairtrade Sveriges hemsida HÄR